Meren inspiroimaa huippumuotia ja klassikoita Kotkassa

Suomen merimuseon huhtikuussa avautuvan Oceanista – muoti ja meri -näyttelyn pääosassa on merestä, merenkulkijoista ja meriluonnosta inspiroitunut huippumuoti.

Laajassa, noin 110 vaatetta ja asustetta kattavassa näyttelyssä nähdään vahvoja muistoja herättäviä merihenkisiä klassikkoasuja ja katumuotia 1800-luvun loppupuolelta asti. Tunnetuista muotibrändeistä edustettuina ovat muun muassa Chanel, Versace sekä Jean Paul Gaultier. Suomalaisista suunnittelijoista nähdään muun muassa Anne-Mari Pahkalan muovijätteestä valmistettu iltapuku sekä Idaliina Frimanin Itämeren tilanteesta ja perinteisistä merenkulun vaatteista inspiroitunut mallisto.

Muotisuunnittelijoiden asujen rinnalla nähdään ikonisia merimiesvaatteita Suomen kansallismuseon omista puku- ja tekstiilikokoelmista. Näyttely pohjautuu Tanskan kansallisen merimuseon Museet for Søfartin kävijäennätyksen rikkoneeseen samannimiseen näyttelyyn. Kotkaa varten sitä on vahvasti muokattu Suomen kansallismuseon omien kokoelmien, lainojen ja hankintojen pohjalta. Suomen merimuseo on näyttelyn ensimmäinen vierailukohde, ja Kotkasta se jatkaa Göteborgiin.

Näyttely on avoinna 19.4.–29.9.2024. Näyttelyn opastukset ovat tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin 25.6.–10.8. klo 12–12.30, ja ne sisältyvät sisäänpääsymaksuun.

merikeskusvellamo.fi

Lue myös: