Pikkupursia pariin makuun: paritestissä Bente 24 ja Pointer 25

Uudet pienet purret ovat harvassa 40- ja 50-jalkaisten jahtien kyllästämillä markkinoilla. Tältä asia vaikuttaa veneaviiseja lukemalla. Totta toki toinen puoli, mutta pienempiä pursia maailmalla kyllä riittää, siitä esimerkkinä nyt testattavat saksalainen Bente 24 ja hollantilainen Pointer 25.

Sekä Bente 24 että Pointer 25 on suunnattu päiväpurjehtijoille, joita keski-Euroopassa ja muualla maailmassa riittää. Pienten veneiden laituripaikat ja säilytys ovat myös vähemmän kortilla suuremmissa maissa kuin meillä tuhansien rantaviivakilometrien maassa.

Suurempien veneiden suosioon on osasyynä pienempien veneiden suhteellinen kalleus. Samalla rahalla tai korkeintaan muutamalla kymmenellä tuhannella lisäeurolla saa jo huomattavasti suuremman veneen.

Vielä uusien veneiden hintasuhdetta suurempi syy on kuitenkin käytettyjen markkinat. Kaupan on paljon edullisia eri kokoisia ja kuntoisia käytettyjä, ja niiden tarjonta ylittää ainakin tällä hetkellä kysynnän. Samaan rahaan saa käytettyjen markkinoilta paljon enemmän venettä tai samankokoisen huomattavasti halvemmalla. Raha puhuu, vaikka käytetty on tietysti aina käytetty.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (5 €): https://venemestari.fi/tuote/koepurjehdus-bente-24-ja-pointer-25/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (6,50 €): https://venemestari.fi/tuote/4-2024/

purjehdus, purjeveneet, koepurjehdus, Bente 24, Pointer 25

Lue myös: