Laiskanmiehen pussi

Laiskaa vai käytännöllistä ja mukavaa? Lazybag on erityisesti monen yksin purjehtivan pelastus. Sen avulla isopurjeen laskeminen ja jiirissä pitäminen puomilla käy leikiten.

Isopurjeen laskeminen saattaa joskus olla haasteellista. Toisinaan tarvitaan ylimääräisiä käsiä purjeen laskemiseen ja puomille taitteluun, erityisesti vaativissa sääolosuhteissa. Tällöin lazyjack tai lazybag voi olla suureksi avuksi.

Lazyjack koostuu köysistä tai liinoista, jotka kulkevat mastosta vinosti alas ja kiinnittyvät muutamaan pisteeseen puomissa. Lazyjackin tarkoituksena on “napata” isopurje sisäänsä, jotta se ei laskiessa valu pitkin sivukansia ja istuinkaukaloa, saati päädy mereen.

Lazybag perustuu samankaltaiseen periaatteeseen kuin lazyjack. Ero on siinä, että erilliset köydet kannattelevat lazybagin yläosaa, joka samalla toimittaa integroidun puomipeitteen virkaa. Kun isopurje lasketaan, se taittuu kätevästi suoraan lazybagin sisään. Kun vielä vetoketju suljetaan, purje saa erinomaisen suojan auringolta, sateelta ja likaantumiselta.

Lazybagissa on kaksi pitkittäistä vakautta tuovaa lattaa ja pussi kiinnitetään alaosastaan puomin liikkiuraan.

Tee se itse

Jos olet käsistäsi kätevä ja riittävän kärsivällinen, voit tehdä lazybagin itse. Useat yritykset myyvät kangasta ja tarvikkeita tähän tarkoitukseen. Voit toki myös pyytää kuomu- tai purjeneulomon tekemään juuri sinun veneeseesi sopivan mallin.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu.
Osta tästä artikkeli (5 €). https://venemestari.fi/tuote/tee-se-itse-lazybag/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (6,50 €). https://venemestari.fi/tuote/5-2024/

Lue myös: