Kokoaan suurempi Aquador 250 HT

Uusi 250 HT on paljon vartijana, kun Aquadorin suosittu HT-konsepti siirtyy uuteen mallisukupolveen.

Aquador on Sakari Mattilan perustama venemerkki, joka lanseerattiin markkinoille helmikuussa 1995. Tuolloin esiteltiin Aquador 22 HT, joka tuotiin myyntiin päräyttävään 149 900 markan hintaan.

Vuosituhannen vaihteessa Aquador siirtyi Mattilalta kuopiolaiselle Bella-Veneet oy:lle, joka toimi jo alkutaipaleen aikana Aquadorien sopimusvalmistajana. Välissä Aquadoreja ehdittiin valmistaa parin vuoden ajan Irlannissa.

Mattila on tehtaillut sittemmin venemerkkejä enemmänkin: Aquadorin jälkeen ovat syntyneet Paragon, XO, Axopar ja nykyinen Saxdor. Bella puolestaan sai jalostettua pilkkahinnalla hankkimastaan Aquadorista Pohjoismaisen menestystarinan.

Aquadorin menestyksen takana ovat etenkin 23 HT ja 26 HT -mallit. Niiden myötä se tuli luoneeksi silmää miellyttävän sopusuhtaisen HT-konseptin pieneten retki- ja matkaveneiden luokkaan. Aquadoreista tuli oitis haluttuja vaihtoehtoja sekä avo-ohjaamollisille day- ja sportcruiser -malleille että kokonaan katetuille cabincruisereille.

Mutta aikansa kutakin. Jatkokehittelyistä (24/25 HT ja 27/28 HT) huolimatta Aquadorin runkomallisto pääsi hiljalleen vanhenemaan käsiin, kun todellista mallisukupolven vaihdosta ei 2000-luvun toisenkaan vuosikymmenen aikana kuulunut. Mutta nyt vihdoin kuuluu.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu tästä.
Osta tästä artikkeli (5 €): https://venemestari.fi/tuote/koeajo-aquador-250-ht/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (7,50 €): https://venemestari.fi/tuote/6-2024/

 

Lue myös: