Pienissä sähköperämoottoreissa on eroja – valitse oikein!

Sähkömoottorit valtaavat alaa pienten perämoottorien markkinoilla. Kokeilimme neljää erilaista ja hyvin eri hintaista sähkömoottoria suositussa Soutu-Palta 495 -soutuveneessä.

Muutama vuosi sitten sähköperämoottorien markkinoiden ounasteltiin räjähtävän kysyntäkäyrän noustessa jyrkästi, samassa tahdissa koronavuosien mökkibuumin kanssa. Moni perämoottorikauppias myi hyllynsä tyhjäksi ja seuraavanakin kautena moottoreista oli pulaa, tosin komponenttipulan vuoksi.

Nyt moottoreiden kysyntä on tasaantunut ja kauppiailla on tavaraa hyllyssä, kiitos ennakoinnin ja komponenttien saatavuuden, mutta myös kysynnän tasaantumisen. Sähköperämoottorien kysyntään vaikuttavat tänä päivänä niiden edelleen verraten korkea hinta sekä kuluttajien varovaisuus taloudellisen tilanteen ja korkotason nousun pelästyttäminä.

Sähköperämoottorit ovat houkuttelevia tuotteita ja sellainen onkin monen toivelistalla seuraavana hankintana. Vaikka bensiiniperämoottorin korvaavat sähköiset perämoottorit ovat edelleen tyyriitä, on perusveneilijälle tarjolla myös edullisempia vaihtoehtoja sähköisten niin sanottujen uistelumoottorien muodossa.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (5 €): https://venemestari.fi/tuote/testi-sahkoperamoottorit/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (7,50 €): https://venemestari.fi/tuote/6-2024/

 

Lue myös: