Kelluva kesäkartano

Tehdasvierailun yhteydessä Lagoon esitteli uusimman mallinsa. Lagoon 60 on suuri, mutta ihmeellisesti vielä ihmisenkokoinen vene. Lagoon 60 on suunniteltu asiakkaille, jotka ovat pienemmän, kuten 50 tai 55-jalkaisen mallin, jälkeen valmiita hyppäämään seuraavaan kokoluokkaan.

Aikaisemmin tässä kokoluokassa on ollut tarjolla 560- ja 620-mallit, mutta 18,3 metriä pitkä ja lähes kymmenen leveä 60 korvaa ne molemmat. Seuraava askel olisi sitten 65-jalkainen, joka taas on jättimäinen harppaus niin ihmiselle kuin tämän lompakollekin. Voisi siis sanoa, että 60-jalkaiselle mallille on selvä tilaus.

Venemestari tutustui uuteen Lagooniin Bordeaux’ssa tehdasvierailun ohella. Tuntumaa päästiin ottamaan hieman epätavallisessa elementissä, sillä uunituoretta venettä ei oltu vielä laskettu vesille, vaan se esiteltiin kuivalla kuivilla. Tämä tuo venejuttuun vaihtelua, kun runkoa ja eritoten sen vedenalaisia osia pääsee arvioimaan aivan kosketusetäisyydeltä.

Uusi Lagoon 60 on suunnittelutoimisto VPLP:n käsialaa. Runkojen muodot ovat täyteläiset, mutta suorituskyvyn vuoksi ne kapenevat vesirajan alapuolella. Vuosi vuodelta kattien keskikannet, jotka yhdistävät rungot ja ovat tärkeä osa veneen sisustan volyymia, tulevat pulleammiksi. Uudessa 60:ssä tämä on viety melko pitkälle ja keskikansi alkaa hyvin alhaalta rungoista ja on voimakkaasti muotoiltu torjumaan satunnaisia terävämpiä aaltoja, jotka voivat osua siihen.

Vesirajan terävän palteen lisäksi uusille Lagooneille antaa luonnetta Lagoonin tapa käyttää teräviä pokkauksia rungossa myös runkoikkunoiden ympärillä.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (3 €): https://venemestari.fi/tuote/esittely-lagoon-60/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (7,50 €): https://venemestari.fi/tuote/7-2024/

Lue myös: