Oskari Muhonen varmisti kesällä uransa kolmannen alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden Finnjollissa. Muhonen valittiin kolmatta kertaa myös SPV:n Vuoden purjehtijaksi.

– Hyvältä tuntuu! Ainahan sitä on hauska saada tunnustusta, Oskari Muhonen hehkuttaa.

Muhosen mukaan tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen, koska ajettua saatiin vain kaksi kunnon kisaa.

– Junnu-MM sujui hyvin ja myös EM-kisoista jäi purjehduksellisesti ihan hyvä fiilis, vaikka hölmöilin keltaisten lippujen kautta liikaa pisteitä, Muhonen sanoo.

Hän harjoittelee parhaillaan maailman Finnjolla-huippujen kanssa Lanzarotella. Vuosi on tuonut tullessaan paljon tervetullutta kotimaan treeniä, mutta viilenneet kelit ajavat purjehtijat ulkomaille.
– Olen täällä kuukauden putkeen, sillä koronan vuoksi matkustaminen on vaikeutunut.

Vuoden kilpaveneilijäksi kukitettiin Formula 4 -luokan maailmanmestaruuden voittanut Alexander Lindholm. Vuoden valmentajaksi valittiin nuorten olympiavalmentaja, itävaltalainen olympiamitalisti Andreas Geritzer, joka on kiidättänyt Laser standardissa suomalaisnuoret huimaan kehitykseen. Vuoden seura -tittelin jakavat onnistunutta seurayhteistyötä kilpapurjehduksessa tehneet Helsingfors Segelklubb ja Helsingfors Segelförening. Vuoden junioriseurana ja Vuoden kilpailujärjestäjänä palkittiin Espoon Merenkävijät.

www.spv.fi