Kirjamessut aloittavat kauden

Venemessuihin on vielä aikaa (11.–20.2.2022), mutta niitä valmistellaan jo kovalla vauhdilla. Ensimmäiset koronan jälkeiset messut, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa, ja joita ei järjestetä vain virtuaalisesti, ovat Helsingin Kirjamessut 28.–31.10. Messuilla on toki veneilijöitäkin kiinnostavia aiheita, kuten esimerkiksi Reijo Ruokasen toimittama kirja Tahdolla maailman ympäri, joka kertoo Ari Huuselan osallistumisesta Vendee Globe-kilpailuun, jossa hän oli ensimmäinen kilpailuun osallistunut pohjoismaalainen.
Ari Huusela, 58, kiersi maapallon purjeveneellä, yksin ja pysähtymättä. Mutta ennen kuin Huusela pääsi Stark-veneellään lähtöviivalle, hänen piti edetä ammattikoulupohjalta Finnairin lentokapteeniksi, purjehtia yksin Atlantin yli pienellä purrella ja luottaa väärään ihmiseen, jonka ansiosta unelmat maailmanympärikisasta upposivat. Huusela on vieraana 29.10. klo 12.30 Vallisaari-lavalla.

Tiedetorilla 28.10.2021 klo 11:30–12:00 ovat haastateltavina Merentutkimuslaitoksen viimeinen ylijohtaja, professori emerita Eeva-Liisa Poutanen, joka kertoo suomalaisen merentutkimuksen vaiheista, mieleenpainuvista tapahtumista ja omista tutkimustyön vuosikymmenistä ja havainnoista merentutkimuksen parissa yhdessä meribiologian dosentti, Suomen ympäristökeskuksen tutkimuspäällikkö emeritus Juha-Markku Leppänen kanssa. Siis millainen on matka Nautiluksesta Arandaan? Nautiluksesta Arandaan – Suomalaisen merentutkimuksen tarina

kirjamessut.messukeskus

Lue myös: