Pienet ja piristyneet

Viime vuonna Suomen toiseksi myydyimmäksi moottorivenemerkiksi noussut Suvi on uusinut pienimmät moottorivenemallinsa. Uudet 43 ja 44 ovat ensisilmäykseltä liki identtinen mallipari, mutta tarkemmin katsottuna eroja löytyy sekä toisiinsa että suosittuihin edeltäjiin verrattuna.

Joku voi kummastella, mihin kahta kooltaan toisiaan näin lähellä olevaa pulpettivenemallia ylipäätään tarvitaan. Varsinkin, kun veneiden tilaratkaisu näyttää ensivilkaisulta lähes identtiseltä.

Perusteet kuitenkin löytyvät: Ensinnäkin kokoeroa on enemmän kuin mallinumerot vihjaavat, sillä uudesta malliparista vain pienempi eli 43 rakentuu edeltävistä 4230/4250-malleista tutulle rungolle. Isompi 44 jakaa saman rungon Suvi 45 Duon kanssa. Käytännössä pituuseroa on siis 30 senttiä, eikä mallinumeroiden tarkoittamaa kymmentä.

Käytön kannalta tärkein ero mallien välillä ei ole kuitenkaan koko, vaan sadevesityhjentyvyys, joka on vain isommassa, eli 44:ssa. Jos veneeseen päätyy vettä, 43:ssa sen joutuu äyskäröimään pois. 44:ssa voi avata tyhjennyskaivon tulpan, josta sade- tai roiskevesi pääsee valumaan ulos.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu.
Osta tästä artikkeli (4 €). https://venemestari.fi/tuote/koeajo-suvi-43-ja-44/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (6,50 €). https://venemestari.fi/tuote/5-2024/

Lue myös: