Mukavuudenhalun mukainen – Näin se toimii: Isopurjeen rullapuomi

Isopurjeen rullapuomi lisää purjehduksen vaivattomuutta, mukavuutta ja jopa turvallisuutta.

Ihmisen perusluonteeseen kuuluu etsiä tapoja, miten asiat voi tehdä helpommin, nopeammin ja tehokkaammin. Mukavuudenhalu on myös varmasti yksi määrittävä piirre. Purjehdukseen on tullut vuosien varrella välineitä helpottamaan tekemistä ja hallintaa. Puhdasoppisten mielestä varmasti ”hömpötyksiä” mutta toisen mielestä tavoiteltavia varusteita, joilla lisätään mukavuutta ja jopa turvallisuutta.

Yksi tällainen varuste on isopurjeen rullapuomi. Kyse ei todellakaan ole mistään uudesta keksinnöstä, sillä jotkut veneveistäjät testailivat puomia, jonka ympärille isopurjeen voi kääriä, jo 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

1980-luvun lopulla tuli uusi innovaatio Hood Systemsilta: Hood Sto-boom, jota innoitti rullamastojen saavuttama suosio. Kuten menneiden aikojen primitiiviset rullapuomit, tämä järjestelmä pyrki käyttämään puomia reivaus- ja säilytysalustana. Puomin sisälle asennettiin kela, jonka ympärille isopurje rullautui. Tähän lisättiin vielä sähkömoottori, joka automatisoi mekanismin ja mahdollisti helpon käsittelyn istuinlaatikosta käsin.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (3 €) https://venemestari.fi/tuote/nain-se-toimii-isopurjeen-rullapuomi/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (7,50 €): https://venemestari.fi/tuote/8-2024/

näin se toimii * purjehdus * purjeet

Lue myös: