Uiva 19 Flytande kokoaa veneilijät Helsinkiin 15. –18.8.

Helsingin Uiva venenäyttely avautuu tutusti Lauttasaaressa 15. elokuuta. Veneilijöiden yhteinen kylä kokoaa neljän päivän ajaksi HSK:n kerhosatamaan 150 näytteilleasettajaa ja pitkälti yli 260 erilaista venettä jollista jahteihin.

Venehankintoja suunnitteleville on koko neljän päivän ajan tarjolla mahdollisuus koeajaa moottoriveneitä Lauttasaaren edustalla ammattikippareiden opastuksella. Nyt näyttelyveneitä pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan myös Uivan venenäyttelyn aikana. Näytteilleasettajien kanssa sopimalla veneitä pääsee koeajamaan arki-iltoina kello 16 jälkeen sekä lauantaina näyttelyn sulkeuduttua kello 18 jälkeen.

telakalla tavataan!

Messujen asiaohjelma pyörii koko tapahtuman ajan keskustorilla Venemestarin telakalla. Siellä esiintyvät mm. tunnetut purjehduksen sanansaattajat Ari Huusela, Tapio Lehtinen ja Kari ”Ruffe” Niemi.

Käytännön neuvoja ja vinkkejä on luvassa mm. veneen verhoilusta, kalastuksesta, venelämmittimistä, pohjan kunnostuksesta ja synteettisen tiikin asennuksesta. Matkaveneilijöitä kiinnostavia teemoja ovat esimerkiksi Baltian veneilykohteet.

Kalastusoppaat Jani Ollikainen ja Pasi Tuike puolestaan vinkkaavat niin kalastuksesta kuin kalaveneen valinnasta ja Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund esittelee messujen kiehtovimmat veneet eri kokoluokissa.

Uiva on koko perheen viihtymispaikka, jonka pääosassa ovat veneet. Tämän vuoden uutuus on uusi soutuvenealue.

VENEITÄ, VENEITÄ

Laajan moottoriveneosaston tarjonnan vahvinta antia ovat suosituimman moottoriveneluokan edustajat eli perämoottorilla varustetut 5–6 metrin avoveneet. Tänä vuonna Uivassa maailman ensiesittelyn saavat alumiinirakenteiset Buster XL ja Buster XXL.

Suurempia matkaveneitä edustavat mm. Nord Star, Sargo ja Aquador. Jeanneau on mukana peräti 12 veneellä, joista pienin on alle kuusimetrinen hyttivene Jeanneau Merry Fisher 605 Marlin ja suurin lähes 12-metrinen matkavene Leader 36.

Kalastusveneet ovat siirtyneet entistä keskeisemmälle paikalle ja ne pääsevät nyt kylkikiinnitykseen uusille laitureille. Alueella on luvassa paitsi kalastusoppaiden tuote-esittelyjä myös hyviä vinkkejä lähikuukausien kalastusreissuja varten.

ILMAINEN KULJETUS metrolta

Lauttasaaressa pysäköintitilaa on rajoitetusti, joten messuille kannattaa suunnata metrolla. Lauttasaaren metroaseman Otavantien uloskäynnistä on ilmainen bussikuljetus messusatamaan messujen ajan 20 minuutin välein.

Mikäli pyrit messuparkkiin omalla autolla, varaa mukaan kahdeksan euroa käteistä. Helsingin suunnasta tulevien kannattaa huomioida myös näyttelyn alla alkava Lauttasaaren sillan peruskorjaus.

Omalla veneellä Uivaan ei voi tulla, sillä sataman kaikki venepaikat ovat näyttelyn käytössä.

Koko perheen näyttely on avoinna HSK:n kerhosatamassa (Vattuniemen Puistotie 1) torstaina ja perjantaina 15.–16.8. kello 10–20 ja viikonloppuna 17.–18.8. kello 10–18.

Kauempaa Uivaan matkustavat voivat hyödyntää Clarion Hotel Helsingin venenäyttelytarjouksen koodilla UIVA.

 

Lue myös: