Itämeri.fi

Suomalaiseen meritietoon pääsee nyt käsiksi yhdestä verkko-osoitteesta. Sivusto kokoaa yhteen useiden suomalaisten laitosten tuottaman tiedon, joka palvelee kaikkia merestä kiinnostuneita.

Itämeri.fi-sivusto on kolmen vuoden suururakan tulos. Uutta palvelua varten meritietoa tuottavat suomalaiset virastot yhdistivät voimansa, ja nyt se on kaikkien merestä kiinnostuneiden saatavilla. Palvelu on kansainvälisestikin merkittävä kokonaisuus

– Kokonaisuus on historiallinen, sillä tämä on suomalaisen meritiedon ensimmäinen yhteinen esitysalusta. Alustan on tarkoitus olla joustavasti muutettavissa ja kehitettävissä. On myös tärkeää pystyä hallitsemaan tulevaisuuden tietomassoja, koska portaaliin tulee pala palalta lisää informaatiota, Paula Kankaanpää Suomen ympäristökeskuksesta kertoo.

Itämeri.fi-sivuston materiaaleja ovat tuottaneet Suomen ympäristökeskus, Geologian tutkimuskeskus, Ilmatieteen laitos, Luonnonvarakeskus, Metsähallitus, Museovirasto, Turun yliopiston Brahea-keskus, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatioryhmä ja Ahvenanmaan maakuntahallitus. Hanketta on rahoittanut Euroopan meri- ja kalatalousrahasto (EMKR), ja työtä on koordinoinut Suomen Ympäristökeskus. Palvelu on aluksi käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi, myöhemmin myös englanniksi. Sivusto on rakennettu Fujitsun NetCommunity-verkkosivuratkaisulla

Sivuston on julkaissut ja sitä ylläpitää Suomen Ympäristökeskus SYKE.
Kuvat itämeri.fi-sivulta

Lue myös: